Fugleforskere på tur til gapahuken

Tirsdag 17/3 gikk en motivert og engasjert gjeng avsted til gapahuken for å prøve å finne flaggspetten. Kanskje vi fikk se andre fugler også?

Flaggspetten var observert og hørt dagen før, og denne dagen tok Rakel, Elisabeth og en gruppe barn beina fatt over jordet. Målet var fugletitting og observasjon av treet der flaggspetten var sett. Vi fant hull i det gamle treet og fersk fuglemøkk, men ingen flaggpett i sikte. Vi lærte at flaggspetten legger egg i starten av mai, og hos flaggspettene så ruger både hunnene og hannene. "Ikke som høna!" som et barn kommenterte. 

 

Men vi ble derimot nesten flydd ned av en gjeng med kråker! 

 

Denne dagen viste Elisabeth barna hvordan vi kunne lokke på kråker ved å lage en lokkelyd, og vi gjorde vårt aller beste i å få kråkene til å komme til oss. De var ikke så interesserte i det denne dagen, men vi skal øve oss - bedre lykke neste gang? 

Vi har også spist ostesmørbrød med tomat rett fra grillrista og monsterspor ble observert på jordet. Monsteret ble ikke observert... Saging av bar til nytt flott inngangsparti på "lavvoen" var også en aktivitet denne dagen. 

"Vil du at verden skal sette ned farten - så lev i dag - og vær tilstede"