Slakting

I november slakter vi våre griser. Barna er med på skolling og oppdeling av grisen. Vi mener det er viktig at barn lærer seg hvor maten egentlig kommer fra.

I november er det slakting i barnehagen. Vi slakter grisene som barna har vært med å fore og stelle hele sommer/ høsten. Barna er med på hele prosessen unntatt avlivingen. Vi mener at det er viktig at barn i dag lærer seg hvor maten kommer fra. Barna får erfaring om innmaten og de forskjellige delene på grisen. Tunge, tenner, hjerte, lunger osv.....

Barna er med på hele prosessen fra å se at busta fjernes ved hjelp av varmt vann og kniv.... til at grisen henges opp etter beina og sprettes opp slik at grisens innvolder blir fjernet og iakttatt litt nærmere..

Lunger og hjerte ser vi litt ekstra på- kan hende vi klarer å blåse opp lungene også...

På julemiddagen i desember smaker det veldig godt med medsisterkaker, medisterpølse, ribbe fra gris.

Potet som er dyrket på gården og skrelt av fålagruppa.

Grisene kommer til gards i juli/ august og omsorg/ stell blir satt i fokus fra dag 1.