Grønnsakshagen holder vi på med i disse dager, og urtekassene ble også fylt opp denne uka. Vi har valgt noen få grønnsaker og urter for å kunne følge opp alt. I år har vi urter som basilikum, peppermynte, timian, oregano, gressløk og salvie. I grønnsakshagen skal vi ha blant annet poteter, jordbær, purre, gulrøtter og broccoli. Agurk og tomat skal også dyrkes inne i barnehagen.
At barna lærer seg på bli trygge med jord på fingrene er en viktig del av våre pedagogiske prinsipper. Fra jord til bord snakker vi mye om, og å se prosessen fra lite frø til fullvoksen grønnsak og til middagsbordet er viktig. Barna lærer mye om sammenhenger og om hvor maten kommer ifra. Når barna er med på hele prosessen får de også en god læring om hva som skal til for å produsere mat. Og så smaker det så ekstra godt til slutt når man har bidratt sjøl!
En skal tidlig krøkes som god krok skal bli...