Fugledødmysteriet ved gapahuken

Denne dagen fant vi så mange som fire døde fugleunger ved gapahuken - barnedetektivene ble satt på saken.

En død fugl hender det vi ser - men fire stykker på en gang er uvanlig, og vi lurte veldig på hva som hadde skjedd med de fire små som akkurat hadde klekket. Vi måtte grundig til verks i undersøkelsene våre for å lage en teori i detektivgruppa.

Tre av fuglene ble ungene ble funnet rett ved hverandre, og vi fant fort ut sammen at vi måtte se OPP! Og ja, der var det et reir ytterst på en grein i furua som huska henger på. Så måtte vi tenke hardt... Tre av fuglene hadde ikke hode - mens den siste hadde både nebb og hode. Ungene hadde mange teorier om hva som kunne ha skjedd.. Kunne foreldrene ha forlatt de og de hadde blåst ut av reiret i den sterke vinden? Hadde en rovfugl kommet og tatt de og spist bare hodene? Den ene fuglen ble funnet langt unna de tre andre, det var mystisk... Hadde de forsøkt å fly? Ikke godt å si! 

Vi fant ut at det høyst sannsynlig er trost det er snakk om. Et snartenkt hode hadde vært på tur uka før, og husket at vi hadde funnet rester av trosteegg på nesten akkurat samme sted som de døde ungene ble funnet. Hva som har skjedd vet vi ikke, men de døde ungene fikk en verdig avskjed. 

Vi snakket om at naturen går sin gang - dyr og fugler dør uten at vi kan gjøre noe med det. Barna i barnehagen har et naturlig forhold til at dyra vi har rundt oss ikke lever for alltid - noen slaktes og blir til mat mens andre dør en naturlig død.