Potetsuppe til fredagslunsj

Denne fredagen ble det egenprodusert potetsuppe til lunsj for en gruppe barn.

 

 

Med poteter og purre fra eget grønnsaksland lagde vi suppe i dag - og det smakte veldig godt med mat vi selv hadde vært med på å tilberede. Purren høstet vi inn for to uker siden. Dyktige barn var med på skjære opp ingrediensene. Suppa ble veldig populær, her er oppskriften dersom noen har lyst til å prøve den hjemme;  

POTETSUPPE A LA OPPSTAD

En stor gryte; 

2,5 kg poteter, gjerne Asterix
2 store purre
3-4 grønnsaksbuljongterninger
1-1,5 begre med creme fraiche

Skrell poteter. Del opp poteter og purre i små biter og kok til det er helt mørt sammen med grønnsaksbuljongterninger og vann (så det dekker det du har i gryta). Når alt er mørt, tilsett creme fraiche og kjør alt med stavmikser til du får en kremet suppe. 
TIPS; dryss på hakket persille, gressløk og parmesanost. 
Velbekomme!