Hva skjer på et hogstfelt

Er dette en hogstmaskin eller en lassbærer?

På tur forrige uke var vi på skogstur på vestsiden av hytta. På denne turen hørte vi motordur i fra et hogstfelt som vi måtte besøke etter matpausa vår.  Vi tok beina fatt og kom oss ned på hogstflata og fikk sjekket ut hvilke maskiner som jobbet på feltet. Det var laaanngt å gå for stutte bein, men du verden og fort de gikk når de hørte den brommingen i fra en stoooor maskin.

så mye tømmer som ligger her... så stooooor maskin... kom så følger vi etter sporene..

 

Det tar litt tid forlassbæreren og få lesset opp med tømmer og Berit ser sitt snitt til å nyte granbarene litt.. Ikke bare Berit som ønsket det, å ligge i nyhugget granbar er en opplevelsevi unner alle- våre sanser jobber på høygir og får en opplevelse de sjelden glemmer.

 

Her har lassbæreren kommet nesten helt frem til oss- og det var en opplevelse for både liten og stor og komme så tett på daglig drift i skogen.

En samtale mellom voksen- barn i dag; en voksen og en 4- og 5 åring i samtale. da enn voksen spurte et spørsmål; " er det noen som vet hva en hogstmaskin er?" så svarte 5 åringen: det er en maskin som legger egg i skogen. Da ser 4-åringen lenge på den voksne med hode på skakke- før han svarer etter at det har gått kanksje ett-minutt- nei det er det ikke, det er en maskin som hogger ned trær. og den voksne må støtte 4-åringen i og si -" ja det stemmer".

men 5åringens svar tror jeg kommer av at vi i dagens samling har snakket om ruging av egg- og rugemaskin.

Takk for flott tur!